Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Utställning för barn ska minska avfallet

Den 5 februari invigdes årets upplaga av återbruksutställningen på Fredriksdals friluftsmuseum. Årets tema är “Gör om, gör nytt, gör bättre” och fokus är inte längre enbart återbruk utan även minskning av avfall.

På utställningen får man exempelvis veta hur man kan motverka matsvinn och vad säsongspyramiden är för något. Man får också lära sig om textilproduktionens negativa miljöpåverkan och får tips på hur man minimera sina klädinköp. Utställningen ger också en historisk inblick i olika materialslag – på 40-talet fanns till exempel inga engångsprodukter i plast eller förpackningar med komplicerade sammansättningar. Slutligen sätts även kretsloppet under lupp. Hur påverkas miljön av det konsumtionsbeteende som finns idag och hur skulle världen kunna se ut om vi minimerar vårt avfall?

Utställningens fyra stationer bjuder på aktiviteter och handfasta tips för såväl barn som vuxen. På invigningen fanns NSR:s renhållningschef Cecilia Holmblad och Sophjälten på plats för att klippa bandet.

Återbruksutställningen är ett årligen återkommande arrangemang som Miljöverkstaden gör för bokade klasser i årskurs 3. Utställningen är en del av programmet Sopor i retur, läs mer här. Under sportlovsveckan, vecka 8 är utställningen öppen för allmänheten. För öppettider, se fredriksdal.se

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of nsr.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close
Kontakt

Kontaktportal
Privat | Företag

Telefonnummer
Växel: 042-400 13 00
Kundservice: 042-400 13 40

Organisationsnummer: 556217-4580
Om webbplatsen