Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Fruktoberfest 2018

Nu är det fruktbytardagar på NSR:s återvinningscentraler. En insats vi gör tillsammans med våra kunder för att rädda fallfrukten i nordvästra Skåne.

Skördetiden i trädgården kan innebära stora mängder frukt som måste tas omhand, men mycket blir tyvärr fallfrukt. För att minska det onödiga matsvinnet ordnar vi fruktbytardagar på återvinningscentralerna. Där kan du som privatperson lämna överbliven frukt från din trädgård, som andra privatpersoner får ta med sig hem. På så vis blir ditt trädgårdsavfall till glädje för andra.

Så här gör du om du vill lämna frukt

Packa frukten i papperspåsar och lämna in påsen på fruktbytarbordet på återvinningscentralen. Vill du lämna otjänlig fallfrukt tömmer du påsen i behållaren för fallfrukt.

Så här gör du om du vill hämta frukt

Besök fruktbytarbordet på återvinningscentralen. Finns det inlämnad frukt här är du välkommen att plocka med dig hem. Se gärna till att det finns frukt över till fler besökare.

Bra att veta

Alla privatpersoner är välkomna att hämta frukt och du behöver inte lämna frukt för att få hämta. Vi kan inte garantera att det alltid finns frukt inne. Vi rensar ut otjänlig frukt löpande, men kvalitetssäkrar inte all frukt som kommer in.

Kostar det något?

Frukten är gratis. Om du enbart ska lämna eller hämta frukt behöver du inte registrera ditt besök. Istället ska du trycka på ”Kontakta personal” på terminalen vid bommen, så hjälper personalen dig in. Vill du däremot även lämna annat material betalar du som vanligt eller använder ett av dina 12 fria besök.

All frukt är välkommen

Även otjänlig frukt kan lämnas under kampanjen, som varar under större delen av hösten, eller tills inlämningen avtar. NSR gör nämligen en specialinsamling av fallfrukt där frukten blir till biogas och biogödsel. På så vis kan dess näring och energi tas tillvara på ett mer effektivt sätt, istället för att bli till kompostjord.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of nsr.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close
Kontakt

Kontaktportal
Privat | Företag

Telefonnummer
Växel: 042-400 13 00
Kundservice: 042-400 13 40

Organisationsnummer: 556217-4580
Om webbplatsen