Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Nyhet: Sortera och återvinn gamla böcker på återvinningscentralen

Nu kan du sortera uttjänta böcker på NSR:s återvinningscentraler. En ny typ av insamling och behandling gör det möjligt att återvinna pappret i böckerna.

Det bästa är såklart att läsa om en god bok eller skänka den till en vän. Men ibland finns det behov att rensa bokhyllorna från uttjänta lexikon och trasiga böcker. Då kan du se till att böckerna återvinns till nya pappersprodukter.

NSR har nu infört för bokåtervinning på återvinningscentralerna i Båstad, Helsingborg, Höganäs, Åstorp och Ängelholm.  Här finns insamlingsbehållare där du lägger böcker med hård pärm och pocketböcker.

Varför bokåtervinning?

Det har tidigare inte funnits någon bra metod för att återvinna uttjänta böcker med hårda pärmar. Materialet har fått gå som brännbart avfall.

Men nu har NSR inlett ett samarbete med HCS Danmark, ett företag som har utvecklat ett sätt att ta hand om just böcker med hårda pärmar.

Bättre med återvinning än förbränning

“Detta är ett sätt att minska mängden avfall som går till förbränning. Vi vill att så mycket som möjligt ska återvinnas – eller ännu bättre återbrukas. Därför inför vi nya sorteringsmöjligheter på återvinningscentralerna”, säger Anna-Karin Falkenström, enhetschef på NSR:s återvinningscentraler.

Andra nyheter på återvinningscentralerna är återbruk av lastpallar. I Helsingborg  görs också ett pilotprojekt med El-kretsen för att se om det är möjligt att reparera och återanvända vitvaror, kylar och frysar som lämnas in.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of nsr.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close
Kontakt

Kontaktportal
Privat | Företag

Telefonnummer
Växel: 042-400 13 00
Kundservice: 042-400 13 40

Organisationsnummer: 556217-4580
Om webbplatsen