Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

NSR bygger in industriavfallet

I anläggningen kommer man hantera industriavfall, som tidigare sorterats i det fria på betongplatta. Med den nya byggnaden kommer mängden lakvatten som tidigare behövts renas att minska. Väggarna kommer också att hindra avfallet från att ryckas med av väder och vind.

Byggnaden kommer att ha gott om invändigt utrymme för de arbetsfordon som sorterar avfallet. Transporterna kommer att ske på två olika sidor beroende på vilken storlek på fordon som används. På så vis ökar säkerheten och logistiken blir bättre. Uppskattningsvis kommer cirka 30 – 40 000 ton att passera sorteringshallen varje år.

Byggnaden, som väntas vara klar under våren 2018, blir 14 meter hög och 4 500 kvadratmeter stor. Väggdelarna tillverkas av avfallsaska från kraftvärmeverket, och blir flyttbara för att underlätta utbyggnad i framtiden. Byggnaden anläggs på befintlig sorteringsplatta. Förutom NSR är även Öresundskraft med och finansierar projektet.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of nsr.se. To do that, select the language you would like to translate into in the lost below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close