A A

Nytt insamlingssystem 2016:

Enkelt att källsortera med fyrfackskärl

 

Under 2016 blev det ännu enklare att källsortera för villaägare i Ängelholms kommun. Då infördes fyrfackskärl i kommunen och det blev då möjligt att få förpackningar och tidningar hämtade direkt vid den egna tomten.

 

Ängelholms kommun beslutade 2012 att införa hämtning av förpackningar och tidningar vid villafastigheter i Ängelholms kommun. Detta för att öka servicen för invånarna i kommunen och öka sorteringen av förpackningar och tidningar. Idag slängs i genomsnitt cirka 83 kg förpackningar per år och hushåll i restavfallet i Ängelholms kommun. Motsvarande siffra i Helsingborg stad, som redan har hämtning av förpackningar och tidningar vid fastigheten är cirka 50 kg. 

 

Under 2016 införs därmed så kallade fyrfackskärl i Ängelholms kommun för de hushåll som vill. Fyrfackskärl finns idag redan i grannkommunerna Helsingborg, Åstorp och Båstad och gör det möjligt att lämna förpackningar och tidningar precis utanför dörren. Med fyrfackskärl behöver du inte längre lagra dina förpackningar och tidningar utan kan bli av med det direkt. Det blir helt enkelt väldigt lätt att göra rätt.

 

Vill du veta mer om fyrfackskärl?.

 

Besök www.fyrfack.nu, där hittar du information om ditt nya insamlingssystem. Det går också bra att skicka ett mail till fyrfack@nsr.se eller ringa 042-400 13 69.

 

 

Rickard Johnsson Studio-eRickard Johnsson Studio-e